Следвайте Гласове в ТелеграмПрез първото тримесечие на годината приходите в руския

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрез първото тримесечие на годината приходите в руския
Коментари Харесай

Приходите от петрол в руския бюджет растат с 80% през първото тримесечие

Следвайте " Гласове " в Телеграм

През първото тримесечие на годината приходите в съветския бюджет се усилват с 53%, сочат предварителните оценки на съветското Министерство на финансите. Основен дял за този растеж имат приходите от нефт, които нарастват със 79,1 на 100 по отношение на първото тримесечие на 2023 година.

Данните демонстрират, че приходите от нефт възлизат на 2,92 трилиона рубли (31,5 милиарда долара) за интервала януари-март 2024 година. Причината е увеличената цена на съветския нефт, както и еднократни такси, които заплащат петролните компании и средствата, импортирани от непознатите компании, които напущат съветския пазар, разясняват от министерството.

През първото тримесечие на 2023 година търговията със суровината беше под глобата на Запада и тавана от 60 $ за барел. От есента на 2023 година обаче доста дребна част от търговията действително се прави под това равнище.

Руското финансово министерство спря да разгласява данни за цената на петрола от началото на тази година.

За цялата 2023 година приходите от нефт и газ в съветския бюджет се свиха с съвсем 24% до 8,8 трилиона рубли. Справката на Bloomberg демонстрира, че приходите от нефт и газ през първото тримесечие се приближава до тези през 2022 година, когато Русия към момента държеше огромен дял от пазара на нефт, както и на газ в Европа.

Графика: Bloomberg Графика: Bloomberg

Приходите от действия, които не са свързани с нефт в съветския бюджет, възлизат на 5,79 трилиона рубли, или нарастване от 43% на годишна база през първото тримесечие. В основата на този растеж са приходите от налог Добавена стойност (ДДС), които надвишават прогнозите.

Като цяло приходите в съветския бюджет през първите три месеца на 2024 година са в размер на 8,7 трилиона рубли (94 милиарда долара). Разходите обаче надвишават приходите - те порастват с 20% до 9,3 трилона рубли. Дефицитът възлиза на 0,3% от прогнозния БВП на страната за годината.

Инфо: investor.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР